Thursday, August 2, 2012

perginya seorang lagi insan dan sahabat kite :(

salam ramdhan kawan2 EXSMTMS 02/03

sedang sibuk kite merancang untuk majlis berbuka puasa kali ke 4,kita dikejutkn dengan berita kematian kawan kita edayu 4KA/5KA4 pada 1/8/2012...sekali lagi dlm bulan ogos kite kehilangan insan yg pernah berkongsi suke duka kehidupan diasrama dan disekolah dahulu..selepas pemergian Arwah Lutfi pada 7/8/2010..kini Arwah Ayu pula menyusul...dlm kes yg hampir sama...kemalangan melibatkn motorsikal..



berita dan sumber dr link dibawah

http://ondscene.my/kemalangan/suami-isteri-maut-kemalangan-babitkan-2-bas-5-kereta-dan-2-motorsikal

berita in ijuga tersebar luas dimedia2 tempatan



tragedi ini meragut nyawa Ayu & suami serta yg paling menyayat hati arwah ayu sdg sarat mengandung anak ke2 (7bulan)
tetapi kite kena percaya pada ajal maut itu ditangan Yang Maha Esa kan 
Takziah untuk keluarga arwah 
SITI NOOR EDAYU BT ROSLAN & MOHD HAFEEZE B. MOHD HANAFI
InsyaAllah kami wakil pada rakan2 yg telah memberi sumbngan ikhlas kepada anak Arwah ayu iaitu sikecil dan sicomel Mohd hanif Bin Hafeeze,akan keMelaka untuk berjumpa keluarga arwah dan menyampaikan sumbngan ikhlas yg berjaya dikumpul utk anak kecil ini

kepada kawan2...sedekahkanla Al-Fatihah kepada Arwah dan doakanla yg terbaik bg mereka disana..Amin
dan juga satu berita yg sgt mengujakan kami...sumbngan utk adik hanif telah disebarkn keseluruh negara melalui satu pautan event di FB https://www.facebook.com/events/464209476937750/464769980215033/?notif_t=plan_mall_activity
dan kutipan sumbangan dr hanya kawan2 exsmtms dah tersebar dikalangan org luar..Subhanalllah...rezki Ramdhan utk sianak kecil yg ketiadaan ibu dan ayah dlm skelip mata ini
dismping itu juga satu page telah dicreate diFB utk update perkembangan anak Arwah Ayu dan Arwah Hafeeze utk tatapan semua
terima kasih pada yg sudi membantu..InsyaAllah kami akan update status lawatan kami kemelaka nanti...
Semoga roh  Arwah Ayu dan suami serta baby mereka dicucuri rahmat Yang Maha Esa

note: kami terpaksa batalkan majlis berbuka puasa pada hari sabtu ini untuk menghormati pemergiaan insan yg dekat dihati kite sume..




Wednesday, August 17, 2011

MAJLIS BERBUKA PUASA KALI KE 3 (2011) - update

date : 13.8.2011
venue has been change to KL international hotel
( last minit ade problm but thx so much sesumua atas kerjasama yg korg berikan)


antara menu yg disajikan..
mari2 jamu mata dibulan puasa ni
hehehe




sesi pendaftran bermula
ting tong!
sila byr dikaunter
thx botak a.k.a my collection department
cewah!






*kredit to both of u la...siap bersamping bagai!!cool sgt ok!!












terima kasih kawan2 yg sudi hadir kemajlis yg seberapa ini
jumpe u all next year InsyaAllah


Wednesday, August 10, 2011

SENARAI NAMA YG TELAH MEMBUAT TEMPAHAN

SALAM RAMADHAN PENUH KEBERKATAN....
terima kasih kepada yang telah sms saya untuk tempahan pada majlis berbuka puasa kita yg akan berlansung pada sabtu ini (13.8.2011)

senrai nama yg telah membuat tempahan adalah seperti dibawah :-

shamz
ina
ina 2
skin
skin 2
mock KL
mock KL 2
eza pirate
botak
alif radzi
najib
nana nadirah
liza
liza 2
farah arina
natrah jaafar
natrah jaafar 2
naga
naga 2
shida
hanariah
norashikin
mcd
ajib
ajib 2
ajib 3
ilham malina
ilham malina 2
sharudin yuyu
adik zaimah
faizie
sham bb
sal
sal 2
senyum
mat trex
mat trex 2
montok
ayoi
qerm
qerm 2
wana
tekong
rusa bb

44 pax booking has be done this morning

guys,
if ade yg tertinggal nama pls sms me ya
thnx alot guys for your support...
c u this saturday!!!
daaaaaaaaaaa

Sunday, July 31, 2011

MAJLIS BERBUKA PUASA KALI KE 3 (2011)


salam Ramdhan kawan2
tahun ni sunyi sepi tanpa event kan
tapi....
jeng jeng jeng
satu satunya event yg akan diadakan pada tahun ini

our MAJLIS BERBUKA PUASA KALI YG KE3

DATE : 13.8.2011 (SATURDAY)
TIME : 6PM- 10PM
VENUE : VISTANA HOTEL,KL
PRICE : RM50/PAX

THEME : BAJU KURUNG DAN BAJU MELAYU
semanis kurma itu :)


so guys!!hurry up do SMS me as soon as possible to RSVP and confirmation


Tuesday, March 1, 2011

apa khabar anda semua???

hello korang!!!
lama rasanya x update blog ni
ampuni daku kawan2...
kesibukan dan kesuntukan masa menjadi penyebab kemusnahan rumah tangga kita syg..
ops!
ramai yg tanye kenapa xde aktiviti ..bile nk buat aktiviti..
haish
ajk2 sume pon bz
dgn kehidupan bekeluarga mereka lagi
so skang ni hanya jemputan2 perkahwinan drpda kawan2 jekla yg bole menemukan kita syg
ops!
syg lg!
syg syg syg..
ketahuilah aku syg korg sume
tibe2 kan feeling lebeh plak
sumpah merinduui korg sume..
so saba yer ..
kepala ini on the way mencari n memikirkan aktiviti baru bg syg2 sume
kepada kwn2 yg sudah mendirikan rumh bertangga...
maaf sy xberkesempatan nk update jemputan anda disini...
jadi silalah kawen lagi sekali..pasti sy update disini..ditambah dgn gosip2 panas ni lagilah pjg lebar cerita yg akan dikarang beserta berguni dosa yg akan ditimbang
hahahahha
ape lg yer nk buat aktiviti ni??
hmmmmmmmmmm
kekurangan idea la syg syg syg

Tuesday, August 31, 2010

MAJLIS BERBUKA PUASA KALI KE2

terima kasih banyak2 pada mereka yg sudi hadir
walaupun ramai yg terpaksa pulang awal
(xdpt bergambar beramai ramai)
tp ia tetap berjalan lancar
Alhamdullilah
ramai muka2 baru yg kelihatan
terima kasih
kedatangan anda amatlah dialu alukan
lepas ni hopefuly dpt jumpe u all lagi on next event
ops!!!
ape next event tuh???

open house raya kot...
huhu

ok
jika ade yg ingin menjemput rakan2 smtms beraya diopen house anda..
sila maklumkan disini (chat box sebelah)
saya akan postkan jemputan anda disini

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI PADA WARGA EXSMTMS 02/03
maaf jika ade kekurangan didalm setiap event yg dijalankan
maaf juga jika ade yg tidak berpuas hati atau terasa hati atau ape2 jek la
sesungguhnya kami ini insan biasa yg ade juga buat kesilapan

:)


















Sunday, August 22, 2010

update--->name list for berbuka puasa

hi guys!!!
disini sy nk ucap tq so much yg beri respon ttg kehadiran anda untuk
MAJLIS BERBUKA PUASA EXSMTMS KALI KE-2 MINGGU INI!!!

shamz
skin
ina shahrina
ina shahrina 02
mock KL
Wan jawa
leen
wani mama
naga
bob KP
Yan
Botak
Bentong 01
Bentong 02
Ikin BB 01
Ikin BB 02
sue shuhada
amin bb
Syua 01
Syua 02
Dabus (Khairil Fahmi)
along (zaza Omar)
Pola
Fiza Bulat
Cha 01
Cha 02
Sarah
Put Myra
Farah Arina
Megat
Zulfakar
Topex 01
Topex 02
Mat Trex 01
Mat Trex 02
Dabus Kl(Azril Bk)
Badri
syida
Ecah
Muhaimin
Nora
Nadia Roslee
Mcd 01
Mcd 02
Ajib
Sharafudin


total:46pax

ade sesiapa yg saya tertinggal namanya???
sila inform secepat mungkin
TQ:)

sgt xsabar nk jumpe u all guys!!

Friday, August 13, 2010

MAJLIS BERBUKA PUASA KALI YG KE2

hi korang!
yeah!finally bertemu juga kita dibulan Ramadhan yg mulia ini

MAJLIS BERBUKA PUASA EX-SMTMS 02/03
kembali lagi
...majlis ini diadakan adalah bertujuan untuk mengeratkan lg silaturahim sesama kita disamping dpt menikmati Ramdhan yg penuh keberkatan ini bersama
Untuk kawan2 yg telah hadir last year..kedatangan anda untuk kali kedua ini amat dialukan
pada rakan-rakan yg masih tidak berkesempatan menghadiri event2 sebelum ini..
inilah masa untuk anda tidak melepaskan peluang yg anda
kedatangan anda teramatalah dialu-alukan

sila confirmkn kedatangan anda sebelum 23.8.2010

sila war-warkan berita ini kepada kawan-kawan lain

mari!mari!
lets join us guys!!!

sebarng pertanyaan bole hubungi

shamz:012-3353750
skin:012-9046299
wan jawa:017-3429338

JUMPA ANDA DISANA!!

Monday, August 9, 2010

pemergiaan arwah LUTFI :(



video


jumaat
6.8.2010

dlm jam 12lebih malam
sye menerima panggilan drpada skin
memberitahu berita kehilangan arwah..
seperti tidak percaya
saye tidak dpt berfikir ape2 kerana sedng memandu pulng kerumah
setibanya dirumah
bertalu2 msg masuk bertnyekan khbar berita ini
terima kasih pada montok kerana mendapatkan maklumat yg cukup terperinci

jam sudah lewat kejarum 3pg
planning hanya dibuat secara tidak langsung

sabtu
7.8.2010
dlm jam 7pg bergerak dan berkumpul diBHP tol gombak
suasana masih pilu
sume seperti masih terkejut dgn berita ini
lantas kami teruskan perjalanan ke raub pahg
setibanya di masjid yg sepatutnya arwah disembahyangkan
keadaan masih lengang
dgn jasa baik seorng nenek,dia bawa kami sume kerumah datuk arwah jika xsilap

setibanya dirumah itu...
ramai sedara mara sudah berkumpul
rupa-rupanya mereka mmng merancang untuk membuat kenduri arwah dan kenduri menyambut ramadahan ari itu
sbb tu la arwah ingin pulang kekampng
tp...

inilah kenduri buat arwah
:(

selepas doa selamat dan solat zuhur..
kami kemasjid itu semula untuk menanti arwah tiba dr hospital seremban
arwah telah meninggal dunia saat merempuh lori tu
lantas pihak hospital membuat post mortem
sbb tu agak lewat jenazah tiba diraub

dlm jam 3ptg xsilap..
van jenazah tiba membawa arwah

alangkah sedihnya taktala dia diusung masuk untuk disembahyangkan oleh snaka saudara dan rakan2
titisan air mata mula menyelubungi mereka yg berada di perkarangan masjid

selesai solat jenazah
kami semua diberi peluang menatap wajah suci arwah
hanya mereka yg berada disituasi ini dpt memhami ape yg dirasai tika melihat ahli keluarga arwah menatap wajah sucinya

jenazah dibawa ketanah perkuburan berdekatan..
hujan renyai2
menandakan langit turut bersedih dgn pemergiaan orng yg beriman seperti arwah
tika arwah dikebumikan sehingga ketulan tanah terakhir menutupi kuburnya
hujan pun berhenti..

dgn bacaan talkin drpda imam
wahai lutfi bin ......
..................
.................
dan secebis doa dan bacaan al-fatihah dpt kami sedekahkan kepada rohnya

dan episod ini berakhir apabila seorng lelaki yg bernama ayah mengucapkan terima kasih diatas kehadiran semua dgn titisan air mata yg tidak henti2 menitis disitu

semoga rohnya dicucuri rahmat Yg Maha Esa

amin

berita disurat khabar pada hari ahad-8/8/2010